F.A.Q
Genshi-kan
F.A.Q. Frequently asked questions eller på dansk Ofte stillede spørgsmål. Ja, når du træner karate eller ønsker at starte på at træne karate, vil der uværgerligt være en del spørgsmål, som trænger sig på. Dem vil vi forsøge at svare på her:

Genshi-kan
Q: Hvornår får man sort bælte ? A: Det kan det ikke svares entydigt på. Det afhænger selvfølgelig af en lang række faktorer. Talent, entusiasme, ihærdighed og viljestyrke er nok nogle af de væsentligste. Hvis man starter i GENSHI-KAN ® og forventer at det sorte bælte er i hus efter et par år, bør man nok overveje om karate er den rette sportsgren for en. Det tager lang tid og kræver en stor indsats og kontinuerlig træning.

Genshi-kan
Q: Hvilken farve bælte har du ? A: Det spørgsmål hører man meget tit, når man fortæller at man træner karate. Det nytter ikke at fortælle at man har violet bælte, eftersom hver klub og stil har forskellige bæltefarver. Derimod er al karate inddelt efter grader, som starter ved 10. kyu (hvidt bælte) og arbejder sig opaf mod 1. kyu (brunt bælte). Derefter kommer dan graderne, hvor 1. dan er sort bælte. Har man trænet længe og flittigt, kan man gradueres til 2. dan og så videre.
Genshi-kan
Q: Er der mange skader i karate ? A: Nej - det må være det mest rigtige svar. Der lægges stor vægt på at eleverne ikke kommer til skade under træningen, men det kan ikke undgåes at man får knubs. Karate er en kampsport og der øves teknikker, som er meget effektive som selvforsvar, og det er klart at hvis eleverne skal blive fortrolige med øvelserne, skal de også være "realistiske". Blå mærker og en øm finger er mere hyppigt end en brækket næse.

Tilbage
Genshi-kan